Przetarg na prowadzenie stołówki szkolnej a odpowiedzialność dyrektora za wyżywienie

Pytanie:

Organ prowadzący rozpoczął procedurę w formie przetargu wyboru firmy zewnętrznej (ajenta) na prowadzenie stołówki szkolnej. W szkole taka forma prowadzenia wyżywienia uczniów jest stosowana od kilkunastu lat. Obecna umowa z ajentem ulega zakończeniu. Jednakże organ prowadzący nie ujął na żadnym etapie w ww. procedurze dyrektora szkoły. Czy organ prowadzący postępuje zgodnie z obowiązującymi przepisami? Jeśli tak, to jak dyrektor szkoły może odpowiadać za wyżywienie uczniów w szkole, nie mając wpływu na wybór ajenta i zapisów w umowie?

Jeśli jesteś subskrybentem publikacji Kadry i Płace w Oświacie
zaloguj się

Adres e-mail lub login:

Hasło:

Nie pamiętam hasła

Zapomniałeś hasła ?

kliknij tutaj

Zostań subskrybentem publikacji Kadry i Płace w Oświacie

ZOBACZ OFERTĘ